NyFramtid
3 subscribers
5 photos
31 links
Partiet NyFramtid
Download Telegram
Fängelse för lätt brottslighet på Kvarnsvedens Pappersbruk (KP) tände en gnista. Oppositionsrådet Agneta Nyvall ordförande i partiet NyFramtid spånade om flera alternativa möjligheter för industriområdet.
Det miljömässigt nedsmutsade industriområdet måste av miljöskäl ha någon form av fortsatt näringsverksamhet tror vi. Nu släpper Leif Lindström (V) ytterligare ett bra alternativ; att utveckling för järnvägar kan inrymmas på KP-området. Han hänvisar till 15 år gamla diskussioner kring den strategin.
Mer lär komma, men än så länge verkar det bara vara fjärrvärmeanläggningen för vårt fjärrvärmenät som får sin andel från KP-området.
https://www.dt.se/2022-01-04/fler-ideer-om-kvarnsveden--han-vill-skapa-ett-jarnvagens-hus
Tunets Bad står för fäfot. NyFramtid är det enda politiska partiet i Borlänge som vill återöppna badet.
Badet har besiktigats av fyra oberoende besiktningsmän och de har funnit att badet är i bra skick.
Det har dessutom renoverats i perioder för 25 miljoner med nytt tak, nya fönster, ny vattenrening, ny badinsats i rostfritt stål, samt tiltbar och sänkbar botten för handikappbad.
Ett flertal klubblokaler och ett stort gym inryms i lokalerna.
Tunets bad har varit en friluftsanläggning där Rommeborna kunnat träffas; hela Borlänge har med glädje kunnat använda badet.
En renässans för badet kan vara i form av föreningsdrift, privat aktör, eller möjligen under fritidsnämndens parasoll tillsammans med driftiga politiker från partiet NyFramtid.
vi ser fram emot en bättre framtid för Tunet och Borlänges invånare, och hoppas att Ny Framtid kan få en avgörande roll i Borlänges politiska forum för att återupprätta förtroendet mellan invånare och den politiska styrningen av kommunen.
https://www.dalademokraten.se/2021-12-28/nyframtid-om-tunets-bad-fyll-pa-bassangen-igen
Channel photo updated